پرسنل واحد مهندسی بهداشت محیط ستاد شبکه بهداشت و درمان شهرستان دامغان
1.مهندس محمد سلمانی کارشناس مسئول بهداشت محیط
2.مهندس علی مدرسی کارشناس بهداشت محیط
3.مهندس محمود شکاریان کارشناس بهداشت محیط
شرح وظایف کارکنان ستادی واحد بهداشت محیط :
الف – برنامه ریزی :
• تدوین برنامه جامع عملیاتی واحد بهداشت محیط
• تدوین برنامه طرح تشدید کنترل مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی
• تدوین برنامه طرح بسیج سلامت نوروزی
• تدوین پایش از واحدهای بهداشت محیط مراکز بهداشتی درمانی تابعه
• تدوین برنامه زمان بندی نمونه برداری از آب و مواد غذایی
• تدوین برنامه اقدامات پیشگیرانه از بروز بیماری های روده ای
ب- اقدامات اجرایی :
• توقیف مواد غذایی غیر مجاز در سطح عرضه
• ارجاع پرونده واحدهای صنفی متخلف به مراجع قضایی و تعزیرات حکومتی
• رسیدگی به شکایات مردمی در زمینه بهداشت محیط ، مواد غذایی ، دفع غیر بهداشتی فاضلاب ، زباله و ...
• اجرای حکم تعطیل واحدهای صنفی غیر بهداشتی در راستای اجرای ماده 13 قانون مواد خوردنی و آشامیدنی
• اجرای احکام قضایی صادر شده توسط دادسرای رسیدگی به امور بهداشتی
• اجرای دستور العمل های واصله از معاونت امور بهداشتی دانشگاه
• بازدید از مراکز درمانی و بیمارستان های تحت پوشش
• نمونه برداری از مواد غذایی در سطح عرضه
• اجرای طرح های برنامه ریزی شده
• صدور مجوزهای بهداشتی
=اجرای طرح بیسج سلامت نوروزی
=برگزاری جلسات شورای بهداشت روستا، بخش و کارگروه بهداشت شهرستان
=بررسی کنترل فاضلاب، زباله، هوا، منابع آلوده کننده آنها و مکاتبه با ارگانهای مربوطه
=بازدید از آزمایشگاهها و مراکز بهداشتی درمانی و مطبها و بیمارستانها از نظر وضعیت بهداشت محیط
=کنترل مواد غذایی و نمونه برداری از مواد غذایی مشکوک و ارسال آن به آزمایشگاه و معدوم نمودن مواد غذایی فاسد بر اساس دستورالعملهای مربوطه
هماهنگی :
الف – درون بخشی
ب – برون بخشی
آمــــوزش:
• آموزش بدو خدمت و حین خدمت پرسنل بهداشت محیط
• برگزاری کارگاه های آموزشی
• آموزش دانشجویان بهداشت محیط معرفی شده به واحد بهداشت محیط
• آموزش متصدیان واحدهای صنفی مرتبط با مواد غذایی و اماکن عمومی از طریق برگزاری جلسات آموزشی و آموزشگاههای بهداشت اصناف
نظارت :
1- نظارت برفعالیت شرکتهای سمپاشی.
2- نظارت بر فعا لیت شرکت های آب و فاضلاب .
3- نظارت بر نحوه جمع آوری و دفع زباله های شهری و روستایی.
4-نظارت بر فعالیت آموزشگاهها ی اصناف
5-نظارت بر فعالیتهای مراکز بهداشتی درمانی تابعه
6-نظارت بر فعالیت بهورزان در مورد کنترل کیفیت بهداشتی آب آشامیدنی، بهسازی ( محیط روستا، منابع آب مثل چاه و چشمه، آبریزگاهها و ... ) مرکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی، بهداشت محیط منازل جلب مشارکت همگانی در جمع آوری و دفع بهداشتی زباله و فضولات و کنترل کیفیت مواد غذایی و آموزش موازین بهداشت محیط و .... و گزارش نتایج به مقامات ذیربط